Žijeme na stavbě

26.08.2010 19:47

Vážení vlastníci a nájemníci,

obracíme se na Vás se zprávou o aktuální situaci v procesu revitalizace a zateplení našich společných domů.

Vzhledem k tomu, že jsme se společně rozhodli řešit neutěšený stav našich domů, revitalizujeme - ano, je to nyní náročné, ale je třeba si uvědomit, že jsme DOČASNĚ na staveništi a na staveništi že se staví, revitalizuje a zatepluje pro naše lepší bydlení a především úspory v nadcházejícím zimním období a všech dalších letech. 

Možná už si brzo nevzpomeneme, že do bytů zatékalo, plesnivěly stěny a oblečení ve skříních, ucházelo spoustu tepla a tím i peněz společnými prostory, na dobu, kdy výtahy vyžadovaly stále častější a nákladnější servis, kdy pomalu končila doba funkčnosti stoupaček…. Tohle vše, a mnohé další si však vyžadovalo investici, na kterou bychom si se stávajícím příspěvkem do fondu oprav (jedním z nejnižších v Brně) nikdy nenaspořili a potřebný úvěr by byl příliš velkou zátěží pro nás všechny – nabízela se tedy možná poslední možnost využít dotačních titulů, které nám navíc letos umožnily sáhnout na mimořádnou dotaci vyšší než 13 milionů korun s tím, že možnost požádat o tuto mimořádnou sumu končí v těchto dnech (31/8/2010) - celá akce se tedy stihla doslova za pět minut dvanáct, a my jsme velmi rádi, že jsme toto společně s vámi stihli zajistit. 

Projekt, který je nyní společností KALAHA  a jejími subdodavateli za naší asistence a dozoru realizován, byl dotačním titulem podmíněn prokazatelnou úsporou přes 40% nákladů na teplo. Vzhledem k tomu, že většina bytů měla již vyměněna původní okna za plastová, se zde úspora prokázat nedala. Proto jsou nutné změny, které mění vzhled domu a chodeb. Jedná se o dílčí zazdění skleněných výplní na chodbách a schodišti – vězte, že nyní působí tmavším dojmem, než v reálu budou - bez lešení a v bílé omítce, celé chodby budou také po ukončení prací nově vymalovány. Mění se vzhled a plocha balkonů, mění se prostor okolo oken (problémy se sítěmi, roletami apod., mnohde nutno změnit či vyměnit) – ale je to malá daň za to, že se nám všem do budoucna podstatně zhodnotí majetek a celkově zlepší komfort bydlení. Pevně věříme, že přes stávající negativa, která VŠICHNI zažíváme, zpětně celou akci vyhodnotíme jako POZITIVNÍ.

Paradoxně máme zatím více kladných ohlasů od obyvatel ze sousedních domů, kteří se obrací na naši předsedkyni SVJ s dotazy, jak na to….

Věříme, že po dokončení stavby si budeme moci všichni říci, že to stálo za tu „ chvíli“ komplikací. A že hluk stavby a dočasná neutěšenost okolí se týkala našeho, do budoucna opraveného a zatepleného domu, a ne domů sousedních :-).

Děkujeme všem za trpělivost a podporu.

Mgr. Daniela Hamplová, Jana Hrstková, Ing. Dana Chuchlíková, Mgr. Kateřina Orlitová

 

INFO O STAVBĚ 

Souhrn již provedených prací 

ke dni 25.8.2010

-    Montáž zateplovacího systému na štítech včetně silikonové omítky (zelená, bílá)

-    Čelní pohled: montáž izolantů, kotvení, armování v nejbližší době penetrace + omítka

-    Demontáž balkonů, výroba vzorového balkonu.

-    Demontáž výplní otvorů (schodiště)

-    Vyzdění příček schodiště + montáž nových oken (Slunečná 8)

-    Nové zateplení střechy včetně veškerých izolací

ke dni 28.8.2010

- Demontáž výplní otvorů (schodiště)

- Vyzdění příček schodiště + montáž nových oken (Slunečná 6)

 

Souhrn plánovaných prací

-    Změna oproti harmonogramu – další etapa zateplovacích prací bude ze severovýchodní strany domu Slunečná 8 (tedy od zastávky MHD, ne od dětského hřiště)

-    Práce na severní a západní fasádě domu by měly skončit počátkem října

-    Práce v suterénu a sklepích jsou plánovány na listopad

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode