Společná anténa je na přechod na DVB-T2 připravena - majitelé zkontrolujte si svá zařízení

20.05.2019 10:39

Opětovně upozorňujeme uživatele společné antény, že je třeba zkontrolovat svá zařízení, dle popisu níže, zda opravdu jste vybaveni pro přijímání nového signálu. Naše společná anténa je připravena. K celkové úpravě zesilovače společné antény,dojde 17.9.2020, ale do té doby dle vyjádření dodavatelské a servisní firmy je možno s příslušnou připraveností přijímačů ČT chytat, jen je potřeba si je znovu v domácnostech naladit dle návodu k TV či set-up boxu! nepřelaďuje se tzv. samo. Některé zahraniční kanály (SK)bude možné naladit až po 17.9.2020.


Vážení uživatelé společné televizní antény,

v souvislosti s postupným přechodem ze standardu digitálního vysílání DVB-T na DVB-T2 Vás upozorňujeme, že od června 2019 dojde k postupnému vypínání vysílačů ve starém standardu.

Společná anténa je na přechod na DVB-T2 připravena. Majitelé televizí a set top boxů, které jsou schopné dekódovat standard DVB-T2, již nyní přijímají některé programy v HD kvalitě (u loga stanice je uvedeno „HD“). Tito majitelé nemusí, mimo případného doladění dalších vysílačů a stanic, nic dalšího dělat.

Majitelé televizí a set top boxů, které ani po přeladění nespustí žádný televizní program v HD kvalitě, si budou muset pořídit nové zařízení, set top box, případně televizi, které bude schopné přijímat signál DVB-T2. České Radiokomunikace vydávají certifikát „DVB-T2 ověřeno“, který znamená, že zařízení je otestováno vysílatelem signálu DVB-T2 a bude toto vysílání přijímat.

Je možné, že v průběhu přechodu na DVB-T2, který bude dokončen k 30. 6. 2020, nebudou dočasně dostupné některé stanice. Po ukončení přechodu na DVB-T2 bude společná anténa a její nastavení zkontrolováno.

 

Výbor společenství

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode